Wat is Node.js

Node.js is een platform dat gebaseerd is op de V8 JavaScript engine van Google (wordt gebruikt in Google Chrome). Iedereen kent JavaScript wel denk ik, een scripting-taal die gebruikt wordt om interactieve websites te maken. Wat de V8 engine doet is eigenlijk machine-code genereren uit JavaScript code. Node.js maakt dus gebruik van deze V8 engine en heeft enkele extras toegevoegd in C++.

Node.js is eigenlijk een back-end variant van de JavaScript die wij kennen (voor front-end development van websites). Dit platform zorgt voor snelle I/O events zoals web calls, netwerk communicatie, files, & . We weten dus dat Node.js bestaat uit een hoop JavaScript en C++ en dat gebruikt voor I/O, maar we weten nog niet wat juist de kracht is achter Node.js of waarom het ervoor zorgt dat het zo snel is.

JavaScript is een heel eenvoudige taal om te leren en wordt naast DOM manipulatie ook gebruikt voor iets dat we AJAX of Asynchronous JavaScript and XML. In JavaScript wordt er namelijk vaak gebruik gemaakt van callbacks die aangeroepen worden nadat er iets gebeurd is (bijvoorbeeld een response gekregen via AJAX). Dankzij deze aanpak hangt niet de hele website vast als je AJAX gebruikt, de CPU kan immers andere taken verrichten terwijl de AJAX request verstuurd is. Dit is in contrast met een synchrone applicatie waar alles achter elkaar uitgevoerd wordt. De CPU moet telkens wachten totdat een actie verricht is voordat hij verder kan om het programma uit te voeren.

Heeft u een NodeJS ontwikkelaar of NodeJS programmeur nodig?

Neem dan snel contact op met ons. Wij kunnen een NodeJS ontwikkelaar op locatie leveren.
Neem contact met ons op!

We horen graag wat uw online plannen zijn.

Contact met Yunic!

Vergeet niet uw contact gegevens mee te sturen! ×

The only limit to your impact is your imagination and commitment Anthony Robbins

×